tisdag 28 april 2015

Information angående årets slag

Den 14 till 17 maj anordnar "Club of Western" Norrtälje ett återskapande av slaget vid "Palmito Ranch"

Palmito ranch räknas som det sista riktiga slaget under kriget och det tycker vi passar då vi ju nu är inne på 150 års jubileet av det amerikanska inbördeskrigets avslutande 1865! Mer info om det riktiga slaget HÄR (engelsk text)

Deltagaravgift är 150 kronor, gäller samtliga som övernattar på området. Betala på föreningens pg 1260544-0 senast den 1/5. Var noga med namn och gärna förband. Efteranmälan, eller direktanmälan på plats är 200 kronor. Anledningen till detta är dels tidsåtgången att ta upp anmälningar, dels svårigheten att planera förplägnad vid sena anmälningar.

Den traditionella ärtsoppan på torsdag kväll bjuder Club of Western alla som betalt anmälningsavgiften på!Reenactment
Det Amerikanska inbördeskriget stod mellan 1861 och 1865. Det var en blodig konflikt med minst 620.000 stupade. Det motsvarade ca. 2 % av Amerikas befolkning på den tiden. Snart efter att kriget avslutats började veteraner att träffas på de gamla slagfälten. Man bar sina gamla uniformer och hade t.o.m. uppvisningar för publik.
Dessa återträffar fortsatte genom åren. Allt eftersom veteranerna blev för gamla, så tog nya generationer vid. Detta återskapande av historiska slag kallas idag re-enactment.

COW

Club Of Western är en westernförening som startade 1985 i Norrtälje. Vi har indianer, trappers, cowboys m.m. Sedan 1997 har föreningen också ägnat sig åt det Amerikanska inbördeskriget. År 2000 hade vi vår första träff i Norrtälje. I år är det dags igen.
Vi kommer att bli mellan 40-50 deltagande soldater, både blå- och grårockar. Vi kommer att ha kanonbatterier och anordna tidstypiska läger. Det blir exercis och regelrätta slag.HUVUDSLAG
På lördag kl. 13:00 kommer vi att anordna ett större regisserat slag. Det blir kanondueller, infanteri attacker och spektakulära specialeffekter. Allmänheten är välkommen från kl. 12:00. Då är det öppet hus. Fikaförsäljning och möjlighet till korvgrillning. Slaget beräknas hålla på ca: 30min. Det är självfallet gratis att komma och titta. Var dock beredda på att det kan smälla lite.SÄKERHET
Vi håller självfallet hårt på säkerheten. Under helgen kommer det endast att skjutas med lösa skott. Det kommer att vara flera mindre stridigheter kring vår stuga i Porshanken. Efter kl. 21:00 på kvällen råder i princip skjutförbud. ( Enstaka skott kan dock lossas ). Bli inte förvånade om ni möter en blå- eller grårock i skogen nära stugan. Har ni några frågor, funderingar om medlemskap eller annat så är ni välkomna att komma ut till stugan och dryfta dem under hela helgen. (Alla fotografier knyckta av Emma Sjöblom)

Vägbeskrivning till Porshanken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar