måndag 12 maj 2014

Välkommen till Porshanken 29 maj till 1 juni 2014 då vi anordnar slaget vid "Fort Stevens" 


De som föranmäler sig innan 19/5 genom att betala in 150kr på föreningens PG bjuds på middag. Vill man inte ha mat så förbetalar man 100kr.
Efteranmälan på plats kostar 150 kr, men då får man inte mat!
Anmälan görs genom att betala in på COWs PG 1260544-0, ange namn på den som anmälan gäller!

Kontakt: clubofwestern@yahoo.se

Information angående årets slag


Reenactment
Det Amerikanska inbördeskriget stod mellan 1861 och 1865. Det var en blodig konflikt med minst 620.000 stupade. Det motsvarade ca. 2 % av Amerikas befolkning på den tiden. Snart efter att kriget avslutats började veteraner att träffas på de gamla slagfälten. Man bar sina gamla uniformer och hade t.o.m. uppvisningar för publik.
Dessa återträffar fortsatte genom åren. Allt eftersom veteranerna blev för gamla, så tog nya generationer vid. Detta återskapande av historiska slag kallas idag re-enactment.
COW
Club Of Western är en westernförening som startade 1985 i Norrtälje. Vi har indianer, trappers, cowboys m.m. Sedan 1997 har föreningen också ägnat sig åt det Amerikanska inbördeskriget. År 2000 hade vi vår första träff i Norrtälje. I år är det dags igen.
Vi kommer att bli mellan 40-50 deltagande soldater, både blå- och grårockar. Vi kommer att ha kanonbatterier och anordna tidstypiska läger. Det blir exercis och regelrätta slag.HUVUDSLAG
På lördag kl. 13:00 kommer vi att anordna ett större regisserat slag. Det blir kanondueller, infanteri attacker och spektakulära specialeffekter. Allmänheten är välkommen från kl. 12:00. Då är det öppet hus. Fikaförsäljning och möjlighet till korvgrillning. Slaget beräknas hålla på 1- 1½ timme. Det är självfallet gratis att komma och titta. Var dock beredda på att det kan smälla lite.SÄKERHET
Vi håller självfallet hårt på säkerheten. Under helgen kommer det endast att skjutas med lösa skott. Det kommer att vara flera mindre stridigheter kring vår stuga i Porshanken. Efter kl. 21:00 på kvällen råder i princip skjutförbud. ( Enstaka skott kan dock lossas ). Bli inte förvånade om ni möter en blå- eller grårock i skogen nära stugan. Har ni några frågor, funderingar om medlemskap eller annat så är ni välkomna att komma ut till stugan och dryfta dem under hela helgen. 

Vägbeskrivning till Porshanken

2 kommentarer: